(sponsoreret indhold)

Danskerne er de fjerdestørste kaffedrikkere i verden, og selvom bønnerne typisk er importeret fra Columbia, Kenya eller Etiopien, har kaffe længe været en inkarneret del af vores kultur. Dette lader dog til at ændre sig i fremtiden, da Nordeuropas allerførste kaffefarm, tro det eller ej, er under udvikling i Skanderborg. Det er det midtjyske kaffefirma ‘Peter Larsen Kaffe’, som står bag det spændende projekt, der vil gøre det muligt at servere en kop kaffe, brygget på bønner fra dansk jord.

Men hvad er det egentlig, der gør, at kaffe er så vigtigt et element i mange menneskers hverdag – sågar i vores talesprog?

I stedet for at spørge ‘Skal vi mødes og snakke sammen?’ spørger man typisk: ‘Skal vi tage en kop kaffe?’. Kaffe er simpelthen indbegrebet af alt, der er rart og hyggeligt, så når man fletter ordet ‘kaffe’ ind i et spørgsmål, er det ofte for at give sit forslag en behagelig klang.

Som med så meget andet handler det om at skabe en hårfin balance, hvor man ikke overdriver indtaget af de ting, man lidt for godt kan lide – og det er jo bestemt ikke ualmindeligt at være afhængig af kaffe, ofte i ganske store mængder.

Mange har det sådan, at de ikke føler sig vågne og klar til dagen, før de har fået en kop kaffe. Det er selvfølgelig, fordi koffeinen giver et godt kick, men i min optik er kaffe langt mere end koffein og god smag.

Dagens første kaffe er, hvis den er god, nærmest ligesom at få et kram. På den måde er den daglige kaffe for mange et uundværligt ritual og en essentiel del af hverdagens glæder.

Der findes mange forskellige myter om hvorvidt, kaffe er sundt eller ikke.

Heldigvis tyder de seneste undersøgelser på, at kaffe helbredsmæssigt bidrager til en masse gode ting. Det er nemlig påvist, at et dagligt indtag af kaffe kan reducere risikoen for både hjertekarsygdomme, diabetes og kræft. De gavnlige effekter lader endda til at gælde både for koffeinfri og koffeinholdig kaffe.

Kaffe indeholder ligeledes antioxidanter, der er med til at udskyde kroppens ældning, så nyd du blot en 3-4 kopper kaffe om dagen med god samvittighed.