Det kan være svært at spare penge når man er studerende. De fleste der har prøvet at leve på SU, ved at der ikke er rod til de store krumspring i økonomien. Derfor kan det være en god ide at sætte sig lidt ind i, hvordan man bedst kan spare penge mens man studerer, så man også har råd til at lave ting man har lyst til. 

Sæt op et budget

Dette har du helt sikkert hørt før, men den er altså god nok. Det er en utrolig god ide at sætte et budget og forsøge at holde sig til det. Det er faktisk utroligt svært for mennesker at spare penge, vores hjerne r simpelthen ikke designet for at sætte os langsigtige mål, og derfor kan det være svært at se fortjenesten i det på længere sigt. At sætte op et budget og sparemål med en ønskeliste over ting, man gerne vil have råd til når man har nået sine mål – dette er en god motivation for mange.

Få mere plads i økonomien

Nogle gange strækker SU’en simpelthen bare ikke til og da kan det være en god ide at kigge på andre muligheder, gennem for eksempel simbo. Der kan ske ting uventet, som for eksempel en vaskemaskine der går i stykker eller lignende, som man umuligt kan dække med SU-indtægten. Da er det godt at vide, at man har muligheden for at kunne tage et SU-lån. Dette kan være en mulighed, hvis man står overfor en stor uforudset udgift eller skal dække en depositum eller lignende, og det er rart at vide at muligheden er der, hvis man har brug for den.

Uanset hvorfor du har brug for mere plads i økonomien, så findes der muligheder. For at sikre at du har så god oversigt over økonomien som muligt, så er det en god ide at sætte op et budget og holde sig til det.