Hvad enten du arbejder med teknik, datalogi, gamer meget i fritiden eller bare generelt er en skærm-nørd, kender du nok også til behovet for at få en lille pause fra skærmen. Det er ikke sundt at sidde foran skærmen i lang tid af gangen, men de fleste af os gør det alligevel, da skærmen efterhånden både er essentiel i vores arbejds- og fritidsliv.

Weekendtur uden skærme

Der er dog også en anden trend på vej: nemlig at koble af, slukke for vores elektroniske dimser og slukke skærmen – det bliver blandt andet kaldt en digital detox, hvor navnet peger på, at man ‘renser sig’ selv for alle de påvirkninger, der kommer fra skærme i vores liv.

En oplagt måde at koble af fra skærmen på er, at tage på en weekendtur og komme lidt væk fra hverdagens trummerum. En nem og billig rejsedestination er f.eks. Tyskland, naboen til syd, som man kan komme til på få timer fra de fleste steder i Danmark. Man kan både tage fly, bus, tog eller bil for at komme frem: en tur til Berlin med fly fra København tager f.eks. under to timer.

Men Tyskland er mere end storbyer med mange historiske seværdigheder. Landskabet uden for byerne er også fantastisk smukt, som man allerbedst kan opleve fra bil. Læs mere her om biludlejning i Tyskland.