(sponsoreret indhold)

Det er blevet mere og mere normalt at man får noget hurtigere internet løbende, også selvom man ikke nødvendigvis har brug for det. Det kan være at din udbyder har opgraderet hastigheden gratis for dig, eller også så har du fået en ny teknologi ind i dit hjem som er hurtigere og bedre end den du har i dag. Men er du overhoved klar over hvad for en hastighed du reelt set har brug for?

Det er der mange der ikke er, fordi man hele tiden høre om folk der konstant ønsker hurtigere internet, uden at vide noget som helst om hvor hurtigt internet de reelt set har behov for.

Hvad er download

Download er når du skal hente filer ned fra internettet. Det kan være når du downloader film, henter billeder fra nettet og modtager filer generelt set. Dette er ofte det man skal bruge mest af i forhold til upload.

 

Hvad er upload

Upload er det som gør at du kan lægge filer på nettet. Når du skal dele filer fra din computer og over til en anden enhed, så bruger du upload. Du behøver normalt ikke særligt meget upload hastighed medmindre du skal dele mange filer fra din computer.

 

Hvilken hastighed skal du bruge?

 

10 Mbit

til dig som ønsker internet, hvor du kun skal bruge nettet til at søge på hjemmesider og surfe rundt, og hvor du måske også lige tjekker din e-mail engang i mellem.

 

30 Mbit

Til dig som kræver lidt mere end bare at surfe på nettet. Måske skal du også streame film, hvilket også er en mulighed med denne hastighed

 

50 Mbit

Nu begynder vi at komme over i en af de lidt større pakker, hvor der som regel er rig mulighed for at være mange på af gangen og der kan spilles computer og lignende.

 

100 Mbit og derover

Når du vælger denne hastighed, så passer den til stort set alle der skal have hurtigt bredbånd og som ikke gider vente. Her kan der blive gamet computer spil, streamet film og mange flere ting ude nat hastigheden bliver påvirket af dette.