(sponsoreret indhold)

Et af de største virksomheder i verden er Apple. Alle kender Apple, på den ene eller den anden måde. Der er sket en del siden grundlæggelsen d. 1. april 1976, hvor Apple nu har imødekommet en ny milepæl – nemlig en værdi på 1 trillion dollars.

Apple er blevet mere end bare IT-løsninger, hvilket er en stor del af deres succes. I dag de personer der er associeret med produkter fra Apple, i en boks hvor høj indkomst og status er en fællesnævner. For nogen mennesker er Apple gået hen og blevet en livsstil, hvilket ikke er helt tilfældigt.

Et minimalistisk udtryk har Apple altid været en del af. Og i takt med den succes Apple har fået, har virksomheden endda haft præg over de seneste to dekader, på at minimalistisk design er blevet et hit. Et evigt (i hvert fald indtil videre) tidsløst design, har gjort Apple til en del af indretningen, hvor der kan drages en overraskende parallel mellem Apple’s værdiudvikling gennem årene, og hvordan minimalismen har påvirket flere og flere.

Skjult tak til Bill Gates

Konkurrencemennesker har det med at få det bedste frem i hinanden, såfremt de er nogenlunde jævnbyrdige. I starten var Apple og Bill Gates’ Microsoft i skarp konkurrence med hinanden, hvor de med tiden har valgt at lægge vægt på forskellige ting – men de er dog stadig i konkurrence.

Hvis ikke Microsoft havde været der, så er det en stor gåde hvordan Apple som virksomhed ville være i dag. Man kan også vende den om og tænke på, hvordan det hele ville være, hvis Microsoft hele tiden var milevidt foran Apple på alle fronter.

Havde Apple så nogensinde haft en chance?

Uanset hvad, så kan det godt være at både Microsoft og Apple har været glade for at have hinanden. De har hjulpet hinanden med at finde nye produkter, hvor Microsoft har lanceret noget nyt, hvor Apple har fulgt efter, og omvendt.

Vi siger i hvert fald tak for de to store virksomheder, og mon ikke de siger tak til hinanden.

Aktiemarkedet har talt

Aktiekursen for Apple har været oppe på 207 dollars, hvor kursen i november 2017 var nede på 168,5 dollars. Der er altså sket meget, selv på ca. 10 måneder.

Men den helt store udvikling i Apple’s værdi ses også på kursens historiske fortælling. Hvis du i 1997 havde købt aktier i Apple for 3.000 gode danske kroner, så havde du i dag været millionær. I 1997 havde Apple nemlig en rigtig stor krise, hvor du dags dato vil have fået dine penge ca. 350 gange igen.

Imponeret?

Siden da, kender vi historien. Succes efter succes, samt anerkendelse efter anerkendelse. Steve Jobs, som er en af mændene bag Apple, døde i 2011. Men selv hans død, kunne ikke få kursen til at give et ordentligt dyk. Dette beviste hele verden at Apple er meget mere, end blot en virksomhed med en god ledelse.

Apple er nu et af verdens mest værdifulde selskaber, hvor Alphabet, Amazon og Microsoft er i samme båd.