Efter nogle travle måneder på jobbet kan en ferie være særdeles tiltrængt. Men en simpel ferie kan løbe op i tusinder af kroner, som mange ikke helt har råd til.

Her får du nogle gode råd til at holde forbruget nede på din næste ferie.

Vælg en anderledes rejsedestination

Først og fremmest gør det sig gældende at populære rejsedestinationer som oftest er dyrere at rejse til og opholde sig i. I stedet for at vælge byer som f.eks. Paris eller London, så kan du i stedet søge mod andre, mindre kendte byer i Europa.

Priserne i en given by har ikke nødvendigvis noget at gøre med kvaliteten, det har snarere noget at gøre med den hype en by eller et land kan få i bestemte perioder, så tag gerne dette med i betragtning.

Lav et budget

Ved at sammensætte et detaljeret budget for dit ophold kan du nemt spare nogle penge. Brug en af de mange apps der netop er lavet til dette formål, og noter dagligt hvor mange penge du har brugt. Læs mere om det fornuftige budget på ferien her.

Hvis du den ene dag eksempelvis har spist på en dyr restaurant og samtidig har brugt mange penge på souvenirs, så kan du vælge en billigere løsning den anden dag.

Ved at holde øje med dit forbrug og ikke bare trække kortet igennem uden omtanke, kan du bevare overblikket og komme hjem med plus på kontoen.