(sponsoreret indhold)

Et nyt år står for døren og dette er for mange et oplagt lejlighed til at reflektere over året der gik og året, der skal komme.

I hverdagens trummerum kan man let komme til at sætte sig selv på autopilot og gøre ting uden at tænke. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da for meget grublen og tvivl for mange ofte kan være en kilde til forvirring og bekymring.

Dog er det en god idé at huske at stoppe op af og til, for at mærke efter og danne sig et overblik over ens situation, privat såvel som arbejdsmæssigt, så man undgår at blive for længe i noget, man ikke trives i og godt kunne have gjort en indsat for at komme videre fra.

 

For nogle mennesker er det en selvfølge at sætte sig mål og have klare drømme. De kan slet ikke lade være med at fundere over, hvad de gerne vil opnå i dette liv.

Drømme kan være mange ting – der findes både de meget specifikke drømme og der findes der mere åbne og flyvske drømme.

En specifik drøm kan fx være at få et helt bestemt job, at blive forældre eller at købe en bestemt type bil. En mere åben drøm kunne være en så simpel, og dog kompleks ting, som at kunne leve af at være selvstændig, eller blot det, at have en hverdag som tillader tilstrækkelig tid til at dyrke fritidsinteresser og tilbringe tid med familien og vennerne.

 

Hvis det ikke falder én naturligt at sætte mål for sig selv, kan man hurtigt komme til at lade de ting, der sker i ens liv være mere eller mindre op til tilfældighederne.

Det er der som sådan ikke noget galt med – ofte er folk, som ikke forventer eller stræber efter noget specifikt, både nemmere at gøre tilfredse og mere omstillingsparate.

Dog er det en god idé at tvinge sig selv til at tænke over hvad, der gør én glad, for at kunne få en form for retning på den udvikling, ens liv tager.

 

En god øvelse er, at lukke øjnene og forestille sig en hverdag, som man allerhelst ville have den, uden at tænke over hvad der kan lade sig gøre eller ej. Drøm som om alt kan lade sig gøre; hvis ens drøm er at  se slank ud selvom man vejer 130 kg, så lad dig ikke stoppe af sværhedsgraden af opgaven – skriv ned hvad du allerhelst vil opnå – uden at lade usikkerheder eller potentielle udfordringer stoppe dig.

 

Når du har skrevet ned, hvad der ville være optimalt for dig, kan du spørge dig selv om, hvad der ville skulle til for at nå dit mål – også selvom målet måske er højt.

En god metode er at tænke målet som et kompas for din vej i livet frem for noget, du skal vinge af. På den måde har du en kurs, som stiler mod din drøm uden at det bliver en fiasko, hvis ikke du når hele dit mål.