(sponsoreret indhold)

Der findes næppe mange hjem i dag, som ikke er blevet digitaliseret på en eller anden måde. Med digitalisering tænker vi både på alle de ting, som du tilkobler til internettet, men også de genstande som du kan tilknytte din mobil til via Bluetooth.

Når du f.eks. bruger Sonos, så spiller den din musik fra Spotify, som selvfølgelig kræver internet, men Sonos kommunikerer også med din mobil via Bluetooth. Selvom Bluetooth er en gammel teknologi, så er det først nu, at det for alvor er begyndt at blive brugt til de fleste ting. Det skyldes især, at det er en nem måde at connecte mobiler, apps, computere til ekstern genstande. Når du skriver på et ekstern tastatur eller benytter din eksterne mus, så er den connected via Bluetooth, hvor du i gamle dage skulle connecte din via en ledning.

Det er især krigen mod ledninger, som hele digitalisering handler om. Ledninger er besværlige, og de er grimme, og derfor prøver vi hele tiden at finde ud af, hvordan vi kan få færre ledninger. Desuden er det bare rart at alle ens ting kan kommunikere bedre sammen.

Selvom mange af tingene benytter bluetooth til at kommunikere, så benytter mange ting som dit fjernsyn internet, så du kan streame. Derfor er det vigtigt med en god internetforbindelse.

Vi tænker ikke engang over længere, hvor meget vi egentlig benytter vores mobil, da den blot er en del af os. Det er dette, som giver virksomheder muligheder for at gøre vores oplevelse bedre med deres produkt, fordi du kan styre det hele fra din mobil.

Mange muligheder for et digitalt hjem

F.eks. er det rart, hvis din kaffemaskine bryggede de kaffe, så det var klart, når du stod op. Det er da også allerede noget, du kan få, men det er selvfølgelig endnu smartere, at den brygger kaffe, når den er helt sikker på, at du er stået op. F.eks. ved at din mobil fortæller, at du har slukket din alarm. Dette er et stort fremskridt fra, at du bare sætter en alarm på din kaffemaskine, især fordi så ville den også brygge kaffe, selvom du ikke var hjemme.

På samme måde er det smart, hvis din mobil kan kommunikere til andre ting i dit hjem automatisk, så kan dit hjem slukke lyset, fordi hjemmet ved, at du ikke er hjemme. Eller hvis du har en ekstern alarm, så skal den ikke gå i gang, når du ikke er hjemme. På den måde skal vi ikke gå og huske at slukke fra alle ting.

Det digitale hjem handler om at give os en lettere hverdag. Selvom vi i dag brokker os meget over internettet og vores mobiler så tænk over, hvor dejligt de egentlig har gjort livet. Vores problem i dag er mest, at vores mobilbrug gør, at vi må opstille regler for os selv, men det er en lille pris at betale for at få en mere connected verden. For når vores hjem bliver helt digitaliseret, så bliver mange ting lettere for os i hverdagen.