(sponsoreret indhold)

Kryptovaluta eller crypto er et område, som fylder mere og mere i fremtidsdebatter. Hvis du kan spå om fremtiden, så kan du blive ekstrem rig, det er grunden til, at det er et område, som mange interesserer sig for.

Kryptovaluta er kun inden i en krise pt., fordi Bitcoin var helt oppe på 20.000$ for en bitcoin, hvor den, da dette indlæg blev skrevet, nu er ca. 6500$. Men når du tænker over det, så er dette stadigvæk ufatteligt højt, hvis du var en af dem, som var med helt fra starten af.

Når folk snakker om kryptovaluta, er det gerne, fordi de håber på, at Bitcoin eller en anden valuta kan blive fremtidens decentraliseret valuta. På den måde håber de, at vi ikke oplever situationer som under sidste finanskrise, hvor en række banker forsvandt. Du kan læse om, hvad der skete for en bank under sidste finanskrise.

Uvist om kryptovaluta giver mening for almindelige mennesker

Hvis vi kun ser på cryptocurrency som valuta, så er der meget blandede holdninger til, om der er nogen fremtid i det. Noget af det vigtigste for en valuta er, at den er nogenlunde stabil. Her har kryptovaluta vist sig at være ekstrem dårlig, og det er også grunden til, at ingen køber varer med den.

Der har været utallige forsøg på at skabe en stabil valuta, såkaldte stablecoins, men det er gået ufattelig dårligt indtil videre. Det komiske er, at de ofte er bundet op til dollars, dvs. du kunne også bare købe dollars frem for deres valuta, og så er det alligevel Federal Reserve, USA nationalbank, som afgør det hele.

Det skal siges, at en kryptovaluta også bliver mere stabil af, at der er flere, som benytter den. For så vil den ikke længere være udsat for samme form for spekulation.

Blockchain har vigtige funktioner

Det skal siges, at virksomheder interesserer sig for krypto af andre grunde end pga. valuta. De ønsker at benytte teknologien bag, nemlig Blockchain til at skabe øget sikkerhed på nettet. Det er noget, som der er ufattelig mange penge i, og det er grunden til, at vi ser et større fokus på kryptovaluta. Det handler ufattelig lidt om selve valutaen.

Hvis du kigger på en hjemmeside som https://coinmarketcap.com/, så fortæller kursen dig mere om folks forventninger til projektet bag. Det handler altså ikke særlig meget om nogle tror på, at man kommer til at bruge netop den valuta i fremtiden.

En bedre sammenligning er aktiemarkedet, hvor aktier stiger eller falder, alt efter om folk tror på virksomhedens fremtid. Det er faktisk også en spændende udvikling for krypto, at man kan lancere sin virksomhed via en coin, og så kan folk investere i den, hvis de tror på projektet.

Som det ser ud lige nu, handler det hele om en tro på fremtiden, da du ofte vil kunne få bedre handler, hvis du kiggede mod det almindelige aktiemarked. De gamle principper om at vurdere en aktie gælder stadigvæk. Det betyder ikke, at du ikke kan tjene mange penge på krypto, for hvis de slår helt igennem i fremtiden, så vil de af åbenlyse årsager også være mange penge værd. Men ingen er enige om, hvilke krypto der er fremtiden.