(sponsoreret indhold)

Sikkerhedschefen for giganten Facebook er ikke en del af firmaet mere. Alex Stamos har meddelt, at han forlader Facebook, og ifølge New York Times har Facebook ingen planer om at finde en ny til jobbet.

Dette virker for mange, specielt aktionærer, som en meget kontroversiel beslutning. Så stor en virksomhed, vælger simpelthen ikke at finde en ny, til et af de vigtigste sæder i virksomheden. Denne beslutning er ikke lettere at forstå, eftersom Facebook har haft en del problemer med at redegøre for hvordan de håndtere alle de privatlivsinformationer de er i besiddelse af.

Et nyt hold

I stedet for at finde en afløser for Alex Stamos, vælger Facebook at samle et hold af deres sikkerhedsingeniører, analytikere, efterforskere og andre specialister om mere eller mindre har noget med selve Facebook’s sikkerhed at gøre. Det er muligvis lettere vovet at samle et hold i stedet for at have én i spidsen. Der er mulighed for en del kontroverser, hvor det kan være svært at finde ud af hvem der skal have det sidste ord.

Måske et godt træk for Stamos

I 2016 var der meget mediestøj i forhold til hvordan Facebook påvirkede det amerikanske presidentvalg, hvor Mark Zuckerberg for første gang i en succesfulde karriere, virkelig lignede et lig foran kameraet – mere end han nu gør i forvejen.

Mark var ikke i stand til at svare på de spørgsmål han fik stillet. I hvert fald ikke fyldestgørende og lod en del mennesker sidde med tvivl, frustration og frygt.

Man hørte ikke meget til Alex Stamos dengang, hvilket nok skyldtes at sagen var SÅ omfangsrig, at ingen anden udtalelse en den person der har det højeste sæde, vil være nyttig eller interessant.

Efter denne store skandale, viste Stamos sig fra en humanitær side. Han ønskede og forslog at Facebook kun skulle indsamle data, hvis det ville være nyttig i forhold til at betjene forbrugerne – altså, øge kundeservicen og gøre flere tilfredse og glade for Facebook.

Ny destination – Stanford University

Der er ingen tvivl om at Alex Stamos kan noget som mindre end en promille af jordens befolkning kan. Han har et CV der er usammenlignelig med andre, og har nu valgt at undervise på Stanford University.

Det er ikke alle og enhver der studerer på Stanford University. De studerende der går der, er de som virkelig vil gå der. De studerende der kommer til at have Alex Stamos som underviser, vil også få sig et boost på deres eget CV. At lære fra en af de bedste, må man gerne prale med.

Tror du ikke også, at hvis du ville være fodboldspiller eller skabe dit eget modebrand med designertøj, så ville du lære mest af din træner var Cristiano Ronaldo eller din underviser var Marco Bizzarri (CEO for Gucci)?

Om hvorvidt Stanford University vil være i stand til at imødekomme sådan en løn som Stamos fik hos Facebook, må være et spørgsmål med stor tvivl. Dog er penge ikke alt, for ellers havde Stamos muligvis ikke forladt sit sæde hos Facebook.