(sponsoreret indhold)

Mange mener, at vi i fremtiden slet ikke kommer til at have mobiler længere. Det lyder mærkeligt for os, da mobilen er sådan en integreret del af vores liv. Men med et firma som Neuralink er håbet, at vores hjerne en dag bliver tilkoblet direkte til internettet, og vi dermed ikke behøver mobiler.

Det lyder som et mærkelig koncept, og du tænker sikkert, at det kommer da aldrig til at ske, men bag firmaet står Elon Musk som er kendt for at lave vanvittige virksomheder. Det er ham, som er bag Tesla og SpaceX, så det er da klart en person, som man skal lytte til.

Prøv at forestil dig at nogen havde sagt til dine bedsteforældre, at en dag ville de kunne styre hele deres liv fra en lille maskine. De ville have troet lige så lidt på dig, som du tror på ideen om, at du en dag bliver tilkoblet en supercomputer. Du kan selvfølgelig selv vælge, om du har lyst til at gøre det. På samme måde som du i dag kan vælge, om du ønsker at have en mobil på dig.

Det er dog noget, som de fleste mennesker vælger at gøre. I dag er din mobil begrænset af, hvor meget data du har på den, da det afgør, hvor meget du kan bruge den. Det er grunden til, at du kigger efter de bedste dataabonnementer, når du skal vælge en mobil.

På samme måde kommer der helt sikkert til at være begrænsninger på din hjernes tilkobling til et udefra netværk.

Forsvinder mobilen så helt?

Det er svært at sige, hvad der kommer til at ske. Man kan i hvert fald sige, at teknologi hele tiden udvikler sig, og der er ingen af os, som render rundt med en kæmpe mobil længere. Nogle har valgt ikke at have en smartphone og på samme måde, kommer vi nok til at se nogle, som beholder deres iPhone, selvom der findes noget smartere.

På mange måder kan man også argumentere for, at der stadigvæk er tale om en mobiltelefon, som blot har ændret udseende, for ideen er stadigvæk, at du kan komme i kontakt med andre mennesker. Så det fungerer på samme måde, som det også fungerede med din mobiltelefon.

I sidste ende virker det måske også lidt ligegyldigt, hvad der kommer til at ske, og om du kalder det for en mobil eller ej. For der vil helt sikkert være et eller andet. Ideen er, at du med en tilkobling ville være klogere, end du er nu.

Dette er en god udvikling, hvis du er bange for robotter, som mange mener kommer, om vi kan lide det eller ej.

Fremtiden bliver spændende

Det er altid svært at spå om fremtiden, men vi synes, at det bliver spændende at følge med i, om Neuralink får held til at bygge fremtidens hjerne. Det vil stadigvæk være din nuværende hjerne med den mulighed, at du kan få adgang til endnu mere vidne. På samme måde som din mobil gør i dag men blot i langt større grad.

Fremtiden er nok, at mobilen ændrer form, som den har gjort siden, at den kom på markedet.