(sponsoreret indhold)

I dag er identitetstyveri blevet en kæmpe branche, da du kan tjene mange penge, hvis du kan få fat i andre menneskers identitet, da du kan låne penge online. I Danmark har vi den fordel, at vi har NemID systemet, som giver meget sikkerhed, når du låner penge på nettet. For hver gang du skal låne penge, skal du oplyse dit NemID, så lånegiver ved, at det faktisk er dig. Det gør, at folk skal have fat i dit NemID for at snyde, og det gør det langt sværere.

Men det betyder ikke, at du ikke skal passe på dine informationer, når du handler online eller gøre det maksimale, når det kommer til sikkerhed.

Lange adgangskoder

Du har profiler alle mulige steder på internettet, og det gør, at der er mange steder, hvor man kan få fat i dine informationer. Mange steder har de heldigvis ikke adgang til andet end dit navn og e-mail, så det er ikke værre end det, de allerede kan finde på Facebook, hvis du har en åben profil.

Alligevel bør du altid have unikke adgangskoder til alle steder, hvor du logger ind. Lad nu være med at have adgangskoder, som alle kan gætte, hvis de kender din fødselsdato.

Du kan bruge et program som Lastpass eller 1Password, hvor du kun skal huske dit hovedadgangskode, og så husker de alle de andre. For de fleste mennesker er dette en mere sikker løsning, end hvad de ellers ville have.

En sikker måde er at skrive lange adgangskoder ned på papir og gemme dem et sikkert sted. Men her er du selvfølgelig udsat for almindelig tyveri, og det er grunden til, at vi godt kan lide en service, hvor de gemmer dine adgangskoder. De kender ikke til dit hovedadgangskode, så det kræver, at du kan huske det.

Vælg virksomheder du kender

Når du handler online, handler det hele om tillid. Du har ikke lyst til at handle hos en forretning, som du ikke kender. Alle kan oprette en hurtig virksomhed på nettet, og derfor skal du altid tjekke, om du kan stole på dem.

Det betyder ikke, at du kun skal handle hos store brands. Når du finder en mindre webshop, som har produkter, som du godt kan lide, så kan du tjekke, hvor de ellers er online. Seriøse virksomheder vil ofte være at finde mange steder. De har måske en Facebook eller Instagram med mange følgere. Måske har de mange anmeldelser på en side som Trustpilot.

Desuden er det værd at huske på, at banker dækker 100%, hvis du får stjålet dine kortinformationer online. Du skal også kun handle hos virksomheder, hvor du kan se en hængelås øverst. For ellers er forbindelsen mellem din computer og webshoppen ikke sikker, og det er lettere for andre at stjæle dine informationer.

Generelt handler det om at bruge sin sunde fornuft, når man handler online. Du skal ikke give dine kortinformationer over telefonen osv.