(sponsoreret indhold)

I dag har stort set alle en smartphone på sig, og den registrere en række data på os. Alt denne data kan bruges til at vide, om du lever et sundt liv. Hvis du tilkobler en fitbit eller Apple Watch til din mobil, så kan du få endnu mere data til dit liv.

Du kan bruge alt denne data til din fordel, hvis du vil leve et sundere liv. Det er simpelthen lettere at overholde dine mål, når du noterer dem. Med din mobil behøver du ikke selv notere det, men du kan få den til at gøre mange af tingene for dig. Det, synes vi, er smart.

Som sagt kan du få endnu mere data, hvis du tilkobler et Apple Watch, men hvis du ikke har råd til det, kan du læse mere om mulighederne for at låne til det.

Data giver bedre søvn

Måske er det tid til, at du dropper dit gammeldags vækkeur. Hvis du hele tiden bruger snooze funktionen, så er det ikke, fordi du er doven. Enten skyldes det, at du ikke sover nok, eller også er din søvn ikke særlig god.

Moderne vækkeure kan vække dig, når du er ude af din dybe søvn. På den måde vågner du mere frisk og veludhvilet. Du kan hente en app som Sleep Cycle, og så måler den din søvn fra din mobil. På den måde kan du også se, hvordan forskellig mad, koffein osv. påvirker din søvn.

Der er ingen grund til at gætte, om du har sovet godt. Nu kan du vide det med sikkerhed.

Gå 10.000 skridt hver dag

Forskere siger, at vi skal gå 10.000 skridt hver dag. Det er de færreste af os, som går 2 timer hver dag efter arbejde, men det betyder ikke, at du ikke går nok. Det kan være, at du går rundt mange gange i løbet af din arbejdsdag.

På din mobil kan du få den til at holde øje med, hvor mange skridt du har gået. På den måde ved du, om du skal gå en ekstra aftentur, eller om det er ok, at du lige ser lidt Netflix. På den måde bliver du sundere, uden at du skal begynde at planlægge hele dit liv.

Hold styr på din træning

Hvis du vil have synlige resultater af din træning, så er det en god idé at holde øje med den. Hvis du styrketræner, skal du sørge for at løfte mere hver eneste gang. Hvis du ikke løfter mere, så får du heller ikke større muskler. Så hvis det er dit formål, bør du gemme din træning på din mobil, så kan du altid holde øje med, om din træning går i den rigtige retning.

På samme måde kan du gøre med løb, cykling osv. Her kan du bruge en app som Endomondo, og så ved du, hvor meget du skal presse dig selv hele tiden. Ellers kan det hurtigt ende med, at du ikke presser dig selv, og det er sundt at få pulsen op et par gange om ugen.

Spis sundere

Det er svært at spise sundt, hvis du ikke skriver ned, hvad du spiser. Der findes en række apps, hvor du kan skrive din kost ned, og så ved du, om du kan spise et ekstra stykke kage.

Brug data til din fordel for et sundere liv.