(sponsoreret indhold)

Træt af at bruge tid på fliserens af din terrasse igen og igen?

Fremtidsteknologier er så småt ved at rykke ind i vores hjem: Robotstøvsugere, robotplæneklippere og IoT-enheder, der gør at vi kan fjernstyre alt fra vaskemaskine til tyverisikring af boligen.

Én af de mest tidskrævende opgaver i dagligdagen er helt sikkert rengøring, vedligeholdelse og tit og ofte at skulle friske hus og have op. Men med de mange moderne teknologier kan du snart nyde de lange sommeraftner i haven uden at have dårlig samvittighed over grimme alger på fliserne!

Hvorfor opstår problemet med alger og hvide plamager år efter år?

Enhver der har et flisebelagt udendørsområde såsom en terrasse, kender til de irriterende grønne eller brunlige alger, som efter en omgang regn kan gøre fliserne ekstremt glatte. Laget af alger kan ligefrem blive smattet, hvis det rigtigt har fået lov at gro over et regnfuldt forår! Som alle typer af alger holder de små plantevækster nemlig af væde og tilpas lav temperatur i skyggen. Derfor vender algevæksten ofte kraftigt tilbage, selvom du har skrubbet og skuret, da en skyggefuld og fugtig plads ved fx husets nordside, altid vil tiltrække væksten.

Skæmmes terrassens fliser derimod af hårde hvide eller grålige plamager, er det flisepest – en slags lav, som vi også kender fra skandinaviske skoves sten og klipper. Flisepest trives lige vel i sol som i skygge, og kan klare tørke over lange perioder. At bekæmpe flisepest er en hård omgang på egen hånd, det kræver den rette metode, de rette tricks og de helt rigtige midler, for at komme helt til bunds med det.

Sådan får du en ren terrasse med moderne effektiv fliserens

Koden til at holde fliser fri for alger og flisepest med effektiv fliserens er heldigvis knækket: Ved hjælp af en vandafvisende imprægning, som forsegler flisernes mikroskopiske revner, kan alger og flisepest derfor ikke “slå rod” på terrassens fliser. Det hårdføre lag af imprægnering påføres efter en grundig fliserens, hvor fliserne ved hjælp af miljøskånsom kemi og tilpas professionel spuling renses komplet.

En professionel og effektiv fliserens sørger nemlig for ikke at gøre problemet værre, da en for langvarig eller hård højttryksspuling kan efterlade flisernes overflade endnu mere ru, hvilket vil tiltrække flere alger og gøre problemet mere omfangsrigt ved næste omgang.

Knofedt og skrubbearbejde kan få én langt, når det kommer til fliserens af terrassen – men ofte må det siges at det er teknologien, der sørger for det bedste resultat år efter år!