(sponsoreret indhold)

Sommeren byder på masser af tid udenfor, i haven og på terrassen. Den byder også på vedligeholdelse, du har udskudt hele vinteren. Ukrudten er måske det første, der springer i øjnene, men måske bør du istedet rette fokus mod Alger og flisepest. Et problem, de færreste får bugt med.

Har du terrasse ved du også, hvor anstrengende det kan være, at luge ukrudt væk fra riller og sprækker. Måske har du endda, i dit forsøg på at fjerne ukrudt, lagt mærke til at dine fliser er blevet misfarvede og fremstår mere grålige.

Flisepest eller alger?
Årsagen kan være flisepest, som er én af terrassens hovedfjender. Flisepest lægger et hårdt gråligt lag over dine fliser, som er utrolig svært at skrabe af. Sammen med alger er flisepest én af de udfordringer i haven, der kan være allersværest at overkomme. Modsat alger, som kun trives i fugtige miljøer – eksempelvis hvis din terrasse ikke kan komme af med regnvandet – så trives flisepest både i tørre og våde miljøer. Derfor kan det være særlig svært at komme lige netop dette problem til livs.

Der skal mere til end et husmoderråd
Der er mange husmoderråd mod ukrudt. Der er ligeledes mange ekspertråd. Træflis, jævnlig lugning, sand og tilmed farlige kemikalier er på listen over ukrudtbekæmpelse. Men der er ikke mange råd mod flisepest og alger. Til disse kræves der en særlig bekæmpelse, som i visse tilfælde bør overlades til de professionelle.

Gør det selv eller spørg en professionel
Højtryksspuling er én af måderne hvorpå man kan bekæmpe både alger og flisepest. Ved at kombinere spulingen med en effektiv fliserens, kan man tilmed være med til at forebygge et nyt angreb. Dog skal sørge for at sætte sig godt ind i metoden og den fliserens, der skal bruges, før man ene og alene kaster sig ud i sådan et projekt.