(sponsoreret indhold)

Solide tips til programmørens og hightec-elskerens økonomi

Hvert år, eller rettere hver måned, lanceres mængder af nye skud på datateknologiens forskellige fronter – nyt software, nye maskiner og nyt hardware, der gør arbejdet, og i sidste ende, livet lettere. Men det koster! Derfor ender mange af os IT-troldmænd da også med enten at leve en lidt for sparsommelig tilværelse, hvor man godt kan føle sig som en fattigrøv, selvom man sidder foran udstyr, hvor skærmen alene koster på den gode side af 20.000. Eller – den kender mange – vi tager store lån for at være 100% med på netop vores ekspertiseområde.

Det er hårdt at skulle holde maskinparken opdateret, og hvis det er éns levevej, det handler om, er der meget på spil. Der står altid et hold nyuddannede dataloger og ånder én i nakken, både når det kommer til at kunne mestre nyt software og at kunne følge med i forhold til, hvor kundegrundlaget nu er flyttet hen.

Derfor må man gå til sit budget med et skarpt overblik, og en bredere tidshorisont end bare fra måned til måned. Er du en haj til Excel, og elsker du at fodre 30 forskellige kolonner med information, så er du heldig – men vi er også en del, der simpelthen ikke orker at udfylde og designe et regnskabsark helt fra grunden! Heldigvis findes der digitale Kontoplaner med forprogrammerede kategorier og kolonner. Hvad er en kontoplan og hvad er det lige den kan, som mit eget hjemmebryggede Excelark ikke kan – spørger du sikkert.

        En kontoplan giver dig en online-mulighed for på en lettilgængelig måde at få overblik over din månedlige, såvel som årlige udgiftsposter og forventede indkomst. Du kan løbende justere de forskellige poster, hvis du for eksempel får helt uventede udgifter – for eksempel til reparation og software, du ikke havde regnet med at skulle investere i, men som viste sig at blive essentielt for dine ydelser. Og du kan på månedlig basis indsætte forskellige investeringer i kommende udgivelser eller indskrive de varierende indkomster, som du på forhånd ved kommer ind på bestemte tidspunkter over året.

Når du har fået det større overblik over året, opnår du nemlig den fordel, at du så ved, hvornår du skal holde igen med de mere impulsive investeringer – så får du ikke grå hår den efterfølgende måned! Til gengæld kan du i løbet af året helt sikkert frigive nogle midler, som du så kan bruge på de, ting, der bare gør livet lidt sjovere: Lidt blæret lydudstyr, noget fedt nyt hardware til computeren, et lækkert hæve-sænkebord – hvad drømmer du om?