Er du optaget af miljø og klima? Så er du heldigvis ikke alene. Flere og flere danskere begynder nu at tage bæredygtighed på alvor, og det bliver dermed også nemmere at vælge grønt, også i hverdagen. Her findes du inspiration til, hvordan du kan få en grønnere hverdag.  

Vælg grøn energi 

Vi kommer ikke udenom at bruge nettet i dag. Mange af os arbejder hjemmefra, hvor vi er koblet op på vores internetforbindelse. Hvis du ønsker at arbejde, og gerne vil læse online nyheder fra dagens.dk, med ren samvittighed, så kan du vælge at benytte dig af en grøn forbindelse. Det er flere muligheder til at vælge grøn energi i dag, sådan at du gør, hvad du kan, for at passe på moder jord.  

Det er selvfølgelig også vigtigt at du vælger mad og fødevarer, som bliver produceret med omtanke for de ressourcer som vi alle sammen skal deles om. Her kan du finde data på brug af vand i fødevareproduktion, måske kan det være spændende læsning. Måden vi producerer fødevarer på, og hvordan vi bruger vand, er noget som vi helt sikkert kommer til at diskutere meget i fremtiden. Det er nemlig meget vigtigt at vi bruger vores ressourcer på den bedste måde, sådan at de kan holde over så lang tid som mulig.  

Det er selvfølgelig også vigtigt at du fokuserer på at vælge økologi, samt at du prøver at spise så grønt som mulig. 

Giv de gode vaner videre  

For at vi skal kunne tage vare på den planet, som vi alle sammen deles om, i mange år fremover, så er det selvfølgelig vigtigt at vi giver de gode, grønne vaner videre til de næste generationer. Det kan starte allerede i valget af det legetøj som du køber til dine børn. Hvorfor ikke have fokus på legetøj som er skabt at bæredygtige materialer, og som har fokus på læring og udvikling. Her finder du inspiration til bæredygtigt legetøj til dine børn.  

Det er selvfølgelig også vigtigt at lære børn og unge om affaldssortering, samt at spise mere grønt. Det betyder ikke at vi alle sammen skal blive veganere, men at vi måske skal være bevidste om hvordan vi sammensætter ugens menu, sådan at vi kan få balance mellem kød og plantebaseret mad. Hvis børnene allerede lærer dette fra de er helt små, så vil det blive nemmere at holde, når de vokser op.  

Heldigvis er det sådan at den yngre generation allerede er meget optaget af klima og miljø, og det ser derfor ud til at det fokus som er på bæredygtighed, vil fortsætte i fremtiden. Og det giver håb om at der vil være masser af ressourcer tilbage, til de kommende generationer.