Er du sikker på at sikkerheden i dit værksted, eller din egen sikkerhed er i top når du arbejder? Når man arbejder med store maskiner, er det yderst vigtigt at man har det rette sikkerhedsudstyr på, og at der er taget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Selv hvis du ikke arbejder på værksted, men måske er glad for praktiske projekter derhjemme, er det en god idé at sikre sig at sikkerheden altid er i orden. 

Når du arbejder med store maskiner som ved et uheld kan gøre skade på dig, og i et miljø som er støvet og beskidt, er det vigtigt at du altid har din egen sikkerhed i orden. Dit helbred er vigtigt, og det bør du tage højde for når du arbejder praktisk. Det er relevant både at tænke på det miljø du befinder dig i, og om det kan være skadeligt for dig. Men også vigtigt at de redskaber du arbejder med, er sikret og at du har den rette påklædning på når du håndterer dem, for at du ikke kommer til skade. Man kan ikke undgå at der sker uheld, og derfor bør man altid være forberedt. 

Klæd dig på så du er sikker

Når du arbejder i et beskidt miljø, er det ikke sikkert at du kan gøre noget ved miljøet, men du kan godt gøre noget ved din påklædning. For at mindske partikler som du indånder, kan du bruge et mundbind. Mundbind Type I kan godt gå an, men type II mundbind er uden tvivl de allerbedste. 

Når du arbejder med store maskiner som en Værkstedspresse, store save osv. kan der altid ske uheld. Sikkerhedssko er altid en rigtig god idé at have på i tilfælde af at noget tungt falder ned over fødderne. Arbejdsbukser og slidstærke handsker kan også være effektive, så man altid er godt dækket ind.