(sponsoreret indhold)

Læs med ørerne og få ny viden, mens du er på farten eller laver praktiske gøremål

Vi har nok alle en hær af mere eller mindre gode undskyldninger, når nogen spørger, hvornår vi sidst satte os ned for at læse en bog, blot for underholdningens skyld! Vi er så vant til at arbejde med og blive underholdt af vores skærme, at mange i dag nok læser tekst hurtigere end for bare 20 år siden. Det gør dog også øjnene og hjernen trætte, og man kan ligefrem løbe ind i et “skærm-blackout”, hvor hovedet bare har fået nok af at arbejde foran computeren.

Skærmene på vores smartphones, tablet og laptops får os desværre også til at sidde mere ned – med dårlig kondition og rygsmerter til følge. Man kan indvende, at de gode gammeldags bøger gør det samme. Men lydbøger kan du have med overalt i høretelefonerne, eller du kan sætte højttalerne til på computeren og lave praktisk arbejde i hus og have, mens du lytter.

Hvor finder man gratis lydbøger på nettet?

Bøger er dog dyre, både i papirform og som lydbøger, for her skal du også af med et mindre beløb, hvis du vil downloade og eje dine lydbøger. Heldigvis findes der masser af tjenester med gratis lydbøger og gratis abonnement i en god lang prøveperiode, som du kan læse mere om.

Så kan du både undersøge “lydbogsbiblioteket” hos den enkelte tjeneste og ellers se om du bryder dig om tjenestens brugerflader.

Hvor stort er udvalget af lydbøger?

Du kan finde snart sagt alt hvad hjertet begærer – præcis ligesom på biblioteket. Her er der blot ingen grusomme bøder for overskredne udlån! Udvalget af lydbøger inden for prosa og skønlitteratur er dog det største. Du finder fx store klassikere som kan være svære at tygge sig igennem i papirform eller e-bog – hvad med “Lykke-Per” af Henrik Pontoppidan eller mesterværket “Idioten” af Dostojevskij? Er du mere til krimi, young-adult eller store fortællere fra samtiden finder du også et udvalg, der er ethvert folkebibliotek værdigt!

Også faglitteratur, biografier og selvhjælpsbøger hitter stort på lydbogsfronten. Særligt giver biografier såsom Jørgen Leths “Det Uperfekte Menneske” eller Susse Wolds “Fremkaldt” en helt særlig oplevelse, da de som lydbog er indtalt af de kendte personer selv!

Det kan derfor kun anbefales at dykke ned i en lydbog lige efter din smag – og mange tjenester giver endda helt gratis lydbøger hver måned, så du ikke engang behøver betale en krone for solid underholdning og stof til eftertanke.