(sponsoreret indhold)

Går du og overvejer din fremtidige karriere? Måske er det første gang, du skal ud på arbejdsmarkedet eller det kan være, du er træt af dit nuværende arbejde og trænger til et brancheskift.

Lige meget hvad du kommer fra, kan det være, at et job i salg eller marketing er noget for dig. I denne artikel kan du læse om nogle af fordelene ved at arbejde med salg. Hvis du beslutter dig for at finde dig et arbejde inden for salg eller marketing, så kan du med fordel  overveje at melde dig ind i fagforeningen Business Danmark, som kan hjælpe dig på rette vej inden for disse brancher – klik her og læs anmeldelsen af fagforeningen.

Variation, anerkendelse og frihed under ansvar

En af de store fordele ved et job inden for salg er, at det er et sjovt arbejde, hvor ingen dage er ens. Miljøet er meget dynamisk og varierende og hvis du godt lide spændingen ved en handel, som er tæt på at blive lukket, så er arbejde inden for salg nok noget for dig. Med denne type arbejde bliver du konstant udfordret og du kan bruge meget tid på at forfine dine salgstaler – og teknikker. Du kan få et kick ud af at få et ja fra en kunde og hvis du er god til dit job, kan du fejre dine små sejre hver dag. Desuden er du som sælger ekspert inden for det, du sælger – og dermed bruger du din dag på at hjælpe folk.

En anden rar følelse ved salg er den anerkendelse som følger med, når man gør et godt stykke arbejde. Da du er alene om lukke en handel eller ej, så er fortjenesten i sidste endnu også udelukkende din. Du vil opleve anerkendelse fra virksomheden du er ansat hos og så er det ikke unormalt at få bonusser eller andre belønninger, som kan bevare motivationen for at gøre et godt stykke arbejde.

Hvis du sætter pris på frihed til at gøre tingene på din egen måde, har du også muligheden for dette med et arbejde inden for salg. I sidste ende handler dit job om, hvad du bidrager med og ikke, hvordan du opnår dine salgstal. De fleste virksomheder er ligelade med din måde at skaffe handler i hus på, så længe du gør et godt stykke arbejde. Du har derfor stor frihed til at eksperimentere og gøre tingene på din egen måde. Desuden får du endnu større frihed fra din arbejdsgiver, hvis du beviser dit værd. Således kan ofte styre din egen arbejdstid og gå hjem før tid, hvis du allerede har opnået dét, du skulle, når du klarer dig godt.